Nova direktorica na čelu Manor Softwarea Ivana Kovačić tvrtku vidi kao modernu, brzu i fleksibilnu s fokusom na podizanju zadovoljstva zaposlenika

Sep 2, 2024

Manor Software je kao tvrtka kćer, vodeća za e-trgovinu, poslovni softver i IT podršku. Ima više od 20 godina iskustva u vođenju i IT podršci prema Manor AG Basel,  vodećem švicarskom lancu robnih  kuća. Hrvatski tim MSZ stvara besprijekorno, najsuvremenije višekanalno iskustvo za kupce na zahtjevnom švicarskom tržištu. Bogato prijašnje HR iskustvo Tvrtka koja je […]

Manor Software je kao tvrtka kćer, vodeća za e-trgovinu, poslovni softver i IT podršku. Ima više od 20 godina iskustva u vođenju i IT podršci prema Manor AG Basel,  vodećem švicarskom lancu robnih  kuća. Hrvatski tim MSZ stvara besprijekorno, najsuvremenije višekanalno iskustvo za kupce na zahtjevnom švicarskom tržištu.

Bogato prijašnje HR iskustvo


Tvrtka koja je prepoznata kao pouzdan i kvalitetan poslodavac sprema se za širenje poslovanja i u tim planovima na čelo kompanije stigla je Ivana Kovačić. S novom direktoricom razgovarali smo o novom smjeru Manor Softwarea i njenoj viziji za tvrtku u narednom razdoblju. Za početak se Ivana Kovačić osvrnula na svoju dosadašnju karijeru.

Imam bogato iskustvo rada u vođenju strateškog upravljanja ljudskim potencijalima i svih HR procesa  i to pretežito u financijskom i telco segmentu velikih hrvatskih i internacionalnih tvrtki. Obzirom na trenutak u kojem se nalazi hrvatsko, a i europsko tržište rada, ključno i strateško pitanje je svima nama upravo kadar. Upravo činjenica da Manor AG Basel prepoznaje taj trenutak i ulaze aktivnije u hrvatsko tržište rada mi je bio jedan od ključnih motivatora za prelazak.

Prije nešto više od dvije godine počelo je aktivnije širenje poslovanja Manor Softwarea, a ti planovi sada su dodatno potencirani.

MSZG je i nadalje u fazi sirenja i zapošljavanja u RH, kao važan strateški dio Manor AG-a prepoznati smo kao tržište kvalitetnog i stručnog kadra te osim što dijelimo naš know how sa kolegicama i kolegama u Švicarskoj, ulažemo u daljnji razvoj i usavršavanje naših zaposlenika.

Veliki planovi za širenje Manor Softwarea

Trenutačno je MS tehnološka tvrtka što je vidljivo i iz njenog naziva. Ivana Kovačić pojasnila je znače li ambiciozni planovi Manor AG i pomak izvan IT sektora te kakva je njena vizija tvrtke u narednom razdoblju.

Planovi proširenja su nešto što je i strateška smjernica te me veseli da mogu biti dio ekspanzije i van IT domene, o kojoj ćemo uskoro detaljnije pričati.

Manor Software vidim kao modernu, brzu, fleksibilnu i perspektivnu tvrtku. Fokus će  biti na podizanju zadovoljstva zaposlenika koji će to nastavljati vraćati organizaciji i to će biti najvažniji element rasta.

Prvi dojmovi nove čelne osobe Manor Softwarea uklapaju se u viziju za budućnost, pa je lako odgovoriti potencijalnim novim talentima na pitanje zašto odabrati Manor Software.

Iako sam tek došla, ono sto se osjeća i vibrira je pozitivna energija među nama.

Manor Software izdvajaju stimulativna primanja, mogućnost rada na najmodernijim platformama, know how internacionalne firme, multikulturalna suradnja, mogućnost usavršavanja kao i orijentiranost na internog klijenta.

Isto tako, zaposlenici Manor Softwarea su naši najbolji ambasadori kroz preporuke za rad u našoj tvrtki prema prijateljima i obitelji.

Kolegijalna atmosfera i društveno odgovorno poslovanje

Važan dio svake kompanije su vrijednosti i kultura koje se prenose na zaposlene.

U Manor Softwareu osnovna vrijednost koja se provlači među zaposlenicima je izuzetno kolegijalna atmosfera. Zaposlenici su u tvrtki okruženi motiviranim kolegama gdje postoji i ležerna atmosfera, no uz apsolutno profesionalni pristup radnim zadacima, rokovima i poslu. Veliki je naglasak na balans rada i slobodnog vremena, a neki od benefita koji se nude uključuju hibridan način rada i motivirajuća iznadprosječna primanja.

Također, kontinuirano ulažemo u najnovije tehnologije, te naši zaposlenici imaju priliku raditi na pionirskim projektima u industriji.

Tvrtka ima internacionalni karakter i svi zaposlenici direktno surađuju sa međunarodnim timovima čime se stječu vrijedna iskustva i dobiva se uvid i razumijevanje za drugačiji način razmišljanja.

Ne manje važno, Manor vodi  društveno odgovorno poslovanje i potiče isto među svojim zaposlenicima.

Manor ima dugu tradiciju i uhodani poslovni model. Kada govorimo o prilikama za IT stručnjake, korištenje novih tehnologija i procesa važne su karike za privlačenje novih talenata.

Timovi u Manoru primjenjuju agilan način rada koji je postao standard u većini IT tvrtki i omogućuje brzo implementiranje novih usluga i proizvoda za tvrtku. Istovremeno se time otvaraju velike mogućnosti našim timovima za daljnji profesionalni razvoj. Manor za svoje rašireno poslovanje koristi najmodernije cloud tehnologije i cutting-edge aplikacije u logističkim, ERP i drugim sustavima.